DE UTVALGTE HADDE PREMIERE 22.NOVEMBER 2017 PÅ aBLOOM FILMFESTIVAL
En historie. Ulike stemmer. Hvordan er det å leve I en verden hvor lyd ikke er en del av sansene våre? Her møter vi ungdommer med ulike bakgrunn som har mye å dele. Disse stemmene er akkurat som du og meg. Vi har håp, drømmer og ambisjoner om en større og bedre framtid. Vi har tanker og ønsker om å kunne gi verden en del av oss selv. Alle disse ungdomene har disse tingene til felles, men det lar seg ikke gjøre uten en fast jobb. Vi skal nå få høre stemmer som ikke har fått muligheten til å bli hørt før. Dette er “De Utvalgte”

Filmen er klar til distirbusjon. Send epost "De Utvalgte" til: post@abloom.no

Filmen på norsk:

1 historie. Forskjellige stemmer. Hvordan er det å leve i en verden uten lyd? I "De utvalgte" møter vi ungdommer med forskjellige bakgrunner og historier. Disse stemmene  er akkurat som min og din. Vi har drømmer og ambisjoner i livet. Håp om en bedre fremtid. Vi vil være en del av denne verden, og gi noe tilbake til samfunnet. Alle deltagerne i denne filmen deler dette målet. Men det er vanskelig å få til uten en jobb.

"De utvalgte" er en film om å bryte ned tabuer. I denne dokumentaren hører vi stemmer som ikke får sjansen til å bli hørt.

Om personene vi møter i filmen (kanskje vi kan legge inn bilder av dem ved siden av teksten?):

- Lubna er en jente med pakistanske foreldre. Hun tar bachelor i barnevernspedagogikk. Hun har vokst opp i Pakistan og Norge, og forteller om store forskjeller for døve. Hun ønsker å jobbe med å endre fordommer og tabuer som ofte råder mot handicappede blant innvandrerfamilier. Hun jobber frivillig i Norges døveforbund, og har vunnet priser for sitt arbeid.

-Hege tror at hun kan klare å få til ting i livet, og at livet som døv i Norge er bedre enn noensinne. Samtidig er det ikke alltid like lett å se lyset i enden av tunnelen. 

- Adel ønsker å gjøre en endring i sitt liv. Han vil gå på skole og få seg jobb, men det er ikke lett. Han jobber som regnskapsassistent for       Aleris Røntgen.

- Berna har fast jobb. Hennes foreldre er fra Tyrkia.

- Siwan studerer design, sisteåret på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er født i Irak, og forteller om store forskjeller mellom Norge og Irak.

- Jørgen har en praksisplass for et IT-selskap, men har problemer med å få seg noe fast. Han går for tiden på NAV, og bor sammen med adoptivforeldrene sine i Bærum.

Credits:

Regi, manus, produsent: Faridah Shakoor.

Foto: Torstein Nodland.

Fotoassistent og ekstrabilder: Johannes Hellstrand Frøshaug.

Klipp og fargekorrigering: Bent Ove Fauske.

Lyd og tekst: Sebastian Mehlum.

Illustratør: Anas Salameh.

Se på Facebook event her!