Mini Abloom Stovner

Mini-Abloom arrangeres som en pop up festival for barn og unge i skolealder den 7.-8. juni 2018 på Rommen skole i bydel Stovner.

Det skal vises filmer relatert til temaet, og vi legger opp til enkel debatt. 

Årets tema: Universell utforming? Utforming for alle!  Alle må kunne være med! Med dette tiltaket ønsker vi å gi barn kunnskap om UU, og en mulighet til å påvirke i beslutningsprosesser hvor de vanligvis ikke blir hørt. Abloom har et spesielt fokus på funksjonshemmede barn og unge fra minoritetsfamilier.

Vi håper dere mener at vårt tema og vårt program er spennende for dere og deres elever, bli med på å gjøre denne festivalen uforglemmelig.

Vi vil at barn skal få en mer bevisst holdning til hvordan de kan aktivt bidra til at skolene og samfunnet blir utformet slik at flest mulig har tilgang. 

Det vil bli underholdning for barn og unge gjennom filmvisning, debatt, konkurranser, quiz, musikk, dans og workshop.

Vi ses på Rommen skole!

Påmelding: http://www.abloom.no/registrering/
Facebook

Mini Abloom på Stovner Barnas dag

For program klikk her

Mini Abloom på Stovner /ungdomsdag
For program klikk her

Gratis inngang! (Ja, det gjelder voksne og ungdommer også). For påmelding og kontakt: post@abloom.no

OBS! Skoleklasser må melde seg på, slik at vi kan vite omtrent hvor mange som kommer. Gjør også det på Facebook-siden

Annen praktisk informasjon

Strukturen vil være to økter på skolen før festivalen 6. og 7. juni. Dette vil bli gjort for aldersgruppen 6-12 og i aldersgruppen 10-16, så det blir totalt 4 økter.

Sesjon en· Åpningstale fra Abloom på temaet for festivalen og UU· Snakk om Stovner og historien om tilgang og UU på Stovner - Tom / Even· Lunsj· Modellverksted ser på annet område på Stovner for tilgang / UU forbedring. Modell som kan omorganiseres i gruppearbeidene på festivalen for å utforske ulike løsninger.

Forarbeid

Vi skal jobbe med barna for å begynne å bygge en modell av området der de identifiserer tilgangsbegrensninger etc.  Deretter modellløsninger på disse problemene.

Vi kan da la dem gå på jobb på modellen til økt to, hvor vi skal gå tilbake og se på hvor de er oppe med modellen og diskutere fremgang for å hjelpe dem med å fullføre den til festivalen.
 

Festivalen åpnes med intro fra Abloom og filmer, deretter en snakk om Stovners historie, en quiz om Stovner, flere filmer og deretter lunsj.

Etter lunsj kan vi presentere modellene bygget med de to aldersgruppene, slik at de får anerkjennelse for sitt arbeid og så har et verksted for å se hvordan modellene kan omorganiseres for å gi forskjellige løsninger. Resten av festivalen vil da konkludere med kunst og andre aktiviteter.

Vi serverer kaffe og te til de voksne og noe godt (uten sukker) til barna. Det er gode muligheter for å spise matpakken sin inne eller ute hvis det er fint vær.

De som ønsker å delta melder seg på ved en tilbakemelding til oss med antall barn.

Uteaktiviteter (hvis det er fint vær)

- Såpeboble-show/barna får prøve (ute).
- Maskot som deler ut ballonger. Vi har en maskot og ballongoppblåser.