Back to All Events

Infomøte om AFA prosjekt

  • Deichmanske bibliotek Arne Garborgs plass Oslo Norway (map)

Aktiviteter for flyktninger!

Hva er Abloom?
Abloom er en medlemsorganisasjon for minoritetsfamilier der minst ett av barna har en funksjonsnedsettelse. Vi driver filmfestival, produserer filmer, arrangerer møter, samtalegrupper og konferanser, rekrutterer minoriteter til å delta i aktiviteter og mye mer.
Hva er prosjektet Aktiviteter for flyktninger?
Abloom har denne høsten en rekke tilbud for nyankomne flyktninger. Vi tilbyr filmvisninger, deltakelse på filmfestival, frivillig arbeid innen film, sosiale samlinger og muligheter til å bli kjent med nye mennesker. Det blir mange aktiviteter for barn og unge. Tilbudet denne høsten gjelder spesielt de nyankomne, det vil si dem som fremdeles bor på mottak eller nettopp har blitt bosatt.

Det blir gratis transport til og fra aktivitetene og gratis deltakelse på filmvisninger og filmfestivalen vår. Alle aktivitetene er tilrettelagt med tolk.

Hva kan du som flyktning gjøre?
- Du kan delta på våre filmfestivaler, som heter Mini-Abloom og Abloom filmfestival. Her kan du se filmer, kose deg med familien, eller jobbe frivillig. Festivalene arrangeres i september og november.
- Du kan delta i våre filmproduksjoner, som skuespiller, statist, eller som teknisk og kunstnerisk stab

- Du kan være med på sosiale tilstelninger, som piknik, turer og fester

- Du kan være med på våre informasjonsmøter for flyktninger. Vi inviterer fagfolk som snakker om hvordan det offentlige systemet og ideelle organisasjoner fungerer og hva de jobber med. Viktige temaer blir:

*Helsevesenet og diagnoser – Faglig ansvarlig: Ullevål Universitetssykehus-LMS-Barn
*Barneoppdragelse – Faglig ansvarlig: Home Start Familiekontakten
*Helse og trening – Faglig ansvarlig: Helseforum for kvinner

Finansiert av Oslo kommune

 

Earlier Event: May 28
Abloom Piknik!