Back to All Events

Abloom-Oslo kulturnatt 2019

  • Cinemateket i Oslo Filmens Hus, Dronningens gate 16, 0152 Oslo Norway (map)

Et kortfilmprogram i lille bil- filmvisning, mellom 12:00 og 14:00. Filmvisning er gratis!

Målgruppen: Alle
Ingen påmelding-Drop-in

Utstilling i foajé den 13.09 fra 12:00-14:00

Abloom ønsker å skape nysgjerrighet og debatt om synligheten av funksjonshemmede. Vi vil ikke at barn og unge som har nedsatt funksjonsevne kun skal representeres som et konflikttema i pressen eller som en lidende gruppe som trenger sympati - men at man inntar nye former for representasjon som er positive og vekker beundring.

Dette har resultert i at Abloom har vært initiativtaker til å få mange livs- og trossamfunn i Oslo til å underskrive en felles erklæring om at det er ingen straff å få barn med nedsatt funksjonsevne.
Denne erklæringen er bla skrevet under av kulturminister Trine Skei Grande, Oslos ordfører Marianne Borgen, Norske Kirke, Katolske kirke etc.

Utstillingen av felles erklæringen- Funksjonsnedsettelse - ikke en guddommelig straff! Gjennom utstillingen ønsker vi å styrke klassisk kunst med sosial bevissthet rundt funksjonshemning. Felles erklæringen er sanselige og poetiske i både tema og utforming.

Det anbefales å besøke Cinemateket for å oppleve utstillingene direkte og studere disse spennende erklæringene i ulike språk på nært hold. #alle barn og unge som har nedsatt funksjonsevne skal bli sett, verdsatt og hørt.
Les mer: https://www.abloom.no/abloom-bryter-ned-tabuer2021

Earlier Event: June 29
Abloom Piknik
Later Event: November 17
Kick-Off! Abloom Filmfestival 2019