Journalister, bloggere: velkommen til Abloom Filmfestival 2018

Kjære journalister, bloggere og fotografer

Vi inviterer presse, bloggere og fotografer til Abloom Filmfestival.

Mitt navn er Faridah S Nabaggala og jeg er grunnlegger og leder av Abloom og Abloom Filmfestival. Abloom Filmfestival 2018 er rett rundt hjørnet (18. - 24. november) og jeg ønsker å fronte et veldig viktig tema:

  • Universell Utforming for barn og unge med funksjonsnedsettelser. Altfor mange barn og unge med funksjonsnedsettelser får ikke gått på sine nærskoler og får heller ikke vært med på lek og aktiviteter.  

  • Vi kan snakke lenge om abort og sorteringssamfunn, men hva gjøres egentlig for å ta vare på de funksjonshemmede barna som faktisk lever - her og nå? De harde arbeidet for å gi funksjonshemmede barn og ungdom like muligheter til å delta krever mye mer enn debatter om prinsipper og etikk, men er det eneste som gjør en reell forskjell.    

  • Minoritetsspråklige barn og unge med funksjonsnedsettelser er spesielt utsatt, deriblant mange asylsøkere og flyktninger, og Abloom jobber for å involvere og aktivere disse i samfunnet.

  • Prinsesse Märtha Louise og ordfører Marianne Borgen deltar på fagkonferansen 22. november. Prinsessen har støttet dette arbeidet i lang tid, og SV har vært i front når det gjelder å bruke mer penger og tid på Universell Utforming. Men hvor er de andre partiene?

  • Jeg er selv alenemor til en gutt med funksjonsnedsettelse og har snakket mange ganger om min personlige kamp.

  • Abloom slåss for reelle endringer og positivt fokus, ikke uendelig klaging på samfunnet og politikere. Vi mener absolutt alle kan bidra og bør oppmuntres til å gjøre sitt beste.   

Abloom ønsker deg velkommen til å dekke festivalen, ta tak i tematikken, lage reportasjer og ta bilder. Dersom dere er interessert i å ta en prat, så ta kontakt på 463 41 945 eller faridah@abloom.no

Vil du melde på deg og andre til festivalen eller et annet arrangement? Registrer deg her.

Bakgrunnsinfo:

God Morgen Norge (under navnet Faridah Shakoor http://www.tv2.no/v/1083048/).

KK   kk.no/mamma/fighteren-faridah-69654979

Nyhetsbrev: Abloom filmfestival er rett rundt hjørnet

aff2017.jpg

Årets filmfestival går av stabelen 18. november og varer frem til 24. november. Vi kan love et variert og innholdsrikt program for alle og enhver, med spesielt fokus på barn og unge med funksjonsnedsettelse.

 Abloom sin visjon er at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli sett, verdsatt og hørt. Derfor er hele fire av de fem festivaldagene dedikert spesielt til barn og unge, med aktiviteter og film for hele familien. Festivalen er også en plattform for dialog og fagutveksling. Tema for å årets fagkonferanse er “Universell Utforming - Teknologi gir muligheter” og åpent for pårørende, fagpersoner, private og offentlige organisasjoner, politikere og andre med interesse for tema.

 Fagkonferansen blir i år en spennende arena, med fokus på transport og samferdsel, og de muligheter teknologiens utvikling har gitt oss.  Her får du også anledning til å bli kjent med Abloom og en rekke andre organisasjoner som arrangeres egne stands under konferansen.

 Prinsesse Märtha Louise kommer også

Samtidig er vi stolte av å kunne meddele at Prinsesse Märtha Louise er en av de inviterte som kommer til å være tilstede denne dagen. Prinsessen har et solid og mangeårig engasjement for vår målgruppe gjennom Prinsesse Märtha Louises fond som gir støtte til positive, daglige aktiviteter for funksjonshemmede barn og unge. Vi ser virkelig frem til å dele erfaringer med henne.

prinsessen.jpg

 

Vi har fortsatt noen ledige plasser igjen så her gjelder det å være raskt ute. Fristen går ut om noen få dager!

Variert program over flere dager

Søndag 18. og mandag den 19. november arrangerer vi Kick off og Barnehagens dag på Aktivitetshuset K1 og Filmens Hus. Barn og ungdomsdagen, fagkonferansen og familiedagen 22, 23 og 23 november arrangeres på Saga Kino. Ved bruk av aktiviteter, konkurranser, underholdning, foredrag og ikke minst filmer til både små og litt større, håper vi å kunne understreke hvor viktig det er at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt sett og hørt!


Gratis billetter barnefamilier

Abloom er blitt en viktig aktør i samfunnsdebatten, med fokus på barn og unge med nedsatt funksjonsevner i innvandrermiljøer i Norge. Derfor er vi opptatt av at festivalen er inkluderende og tilgjengelig, og tilbyr gratis billetter til barn og unge, og deres familier som av økonomiske grunner ikke har mulighet til å dra på kino. Å kunne være med på å gi dette tilbudet til mange foreldre og barn gir oss derfor en enorm glede.

 

Ønsker du å være med er det fortsatt plasser på noen utvalgte filmer, du kan se programmet og bestille billettene dine her.

Lyst til å være frivillig hos oss?

Nå som festivalen går av stabelen om noen få uker, har vi også intensivert koordineringen med våre frivillige. I fjor hadde vi intet mindre enn 3215 besøkende, og vi forventer i hvert fall å tangere denne rekorden. Et slikt arrangement er selvfølgelig avhengige av frivillige som brenner for vårt tema. Har du lyst til å bidra?

Hos Abloom vil du få verdifull erfaring med organisasjonsarbeid og med temaet vårt, muligheten til å bli kjent med mennesker fra alle verdens hjørner, men også sjansen til å være med på festival og ha det gøy.

Klikk på denne linken for å melde deg på nå!

Meld deg på nå!

UNIVERSELL UTFORMING SLÅR UT I FULL DEBATT, DANS, FILM OG MUSIKK MED UNGDOMMENE

Ungdommer fra forskjellige bydeler samlet seg for å debattere om universell utforming/inkludering og tilhørighet. Denne tematikken mener vi er viktig å diskutere, da vi ser flere tilfeller der ungdom ikke føler tilhørighet i samfunnet og ikke blir inkludert. Minoritetsperspektivet, utenforskap og sosiale forskjeller vil være de emnene som kommer til å bli tatt opp i denne debatten. 

Bilde1.png

-Tusen takk til alle som møtte opp idag. Å se at det finnes ungdommer som er engasjerte i tematikken vi tar opp idag (universell utforming) er veldig viktig. Samtidig at som vi diskuterer hva begrepet universell utforming betyr for hver av oss, er det også viktig hva det vil si for minoriteter med nedsatt funksjonsevne, var Faridah Nabaggalas kick off for ungdomsdagen for mini Abloom Stovner.

Med spennede innlegge fra inspirerende ungdommer fra «Ungdommer mot narkotika» og «Press» har vi slått i gang gnisten om hvor engasjerte og interesserte ungdommene faktisk er om det som foregår rundt oss i samfunnet.

Debatt og kultur

-Ungdommene må ikke bare holde det som plager seg inne, for på slutten av dagen så kan ikke vi vente på at andre skal ta våre kamper opp og snakke for oss selv. Dette er et veldig viktig høydepunkt av det å være minoritet og bla en minoritet med nedsatt funksjonsevne, sier Sadia Jabeen prosjektleder fra Norges Handikapforbunds Ungdom.

-Adversity: fortell det som sårer deg på en konstruktiv måte, sier Akhenaton de Leon, Daglig leder i Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering.

 

mm.png

-Det som er så spesielt med ignoranse er mangel på kunnskap. Har vi kunnskapen har vi allerede det viktigste våpenet mot ignoranse, fortsetter Akhenaton de Leon.

Programmet fortsettet med dans fra den kjente gruppen Dangerous Gossip. Dangerous Gossip opptrådte tidligere på Norske Talenter og er et kjent talent utover bydel Stovner. Ayyuce Kozanli og Saba Cheshomi brakte nok engang en opptreden med stående applaus.

Ungdommene avsluttet dagen med en påminnelse av hvor viktig et samfunn for alle er, og hvordan universell utforming er viktig for forståelse på tvers av funksjonsevne og etnisitet. Dette ble gjort av filmvisning av The Legend Of Tarzan fra regissør David Yates.

For bilder fra Mini Abloom Stovner sjekk ut Facebook siden vår her

 

MINI ABLOOM STOVNER: FULL FEST FOR BARNA PÅ ROMMEN SCENE

Over 500 barn fra Rommen og Vestli skole fikk en opplevelse av universell utforming (alle må kunne være med) de neppe vil glemme som en av de gode gamle barndomsminnene. 

Bilde1.png

Vara ordfører Kamzi åpnet Mini Abloom Stovner med en flott tale om at det i innvandrermiljøer er tabu å snakke om barn som er «annerldes». Hun insisterte at det er et tilbud som blir tilbydt alt for lite- dette gjør at folk ikke får hjelpen de har krav på. Hun insisterte også på at barnas holdning er et lys mot fremtiden.

 

 

- Det var gøy å få snakke med 10, 11 og 12 åringer om det felles ansvaret vi alle har. Fremtiden er lys når holdningene til disse groruddølingene er så inkluderende, sier Khamshajiny Gunuratnam

 

 

-Barna har gledet seg kjempemye til eventet. Utenom den normale skolehverdagen og de faste rutinene er det fint å komme seg litt ut, spesielt med et så viktig tema som dette, sier lærer for klasse 2A på Vestli skole.

 

Slush-maskiner, popcorn, musikk og workshop med arkitekten Erik fra Gasa, Jørn og Frederike Gida Wehle-Andersen fra entreprenøren Veidekke deltok på barnas dag. Temaet for dagen var universell utforming, og alle gjenkjente det perfekte eksemplet på dette begrepet idet Abloom kom til syne. Elevene ble også veldig begeistret for piraten Sol med latter og triks under ermet.

 

-Jeg husket faktisk Abloom siden workshoppen på skolen vår, sier en av elevene.

 

- Universell utforming er jo et bredt begrep, men likevel noe som fortsatt ikke er iverksatt på mange uteområder for ikke å snakke om samfunnet på et vidt spekter. Det må bli mer oss, enn dere og vi, fortsetter Youlduz fra Abloom.

 

-Områder som Stovner har jo fått et ganske heftig rykte, så når vi har politiet som kommer hit og gjør barna kjente fra ung alder-så er det på mange måter en form for universell utforming. Barna her er ikke vant til ordentlig kontakt med politiet, men når det blir bygget opp et slags tillitsbånd fra ung alder så kan det være med på å forebygge eventuelle misforståelser. Derfor trenger vi at organisasjoner som Abloom er med på å hente slike tema på dagsorden, sier Zahraa fra videregående skole.

l.png
p.png
ø.png
hh.png

Workshop og aktiviteter

Barna fikk også med seg et lite inlegg fra Faridah Nabaggala om universell utforming og om barnas behov for å lære begrepet fra ung alder. dette passer også fint med Ablooms motto som er at «alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli sett og hørt». Etterfulgt av aktivitetsstasjoner som hoppetau, limbo, pinata og workshop fikk barna en opplevelse de sent vil glemme når det kommer til universell utforming.

 

 

Det beste med slike arrangementer for barn er å se hvor glade de blir av slike aktiviteter. Barna lærer ofte best gjennom praktiske eventer, sånne ting blir igjen i minnet, fortsetter læreren fra 2A på Vestli skole

 

For flere bilder fra Mini Abloom Stovner: https://www.facebook.com/pg/www.abloom.no/photos/?ref=page_internal

Vi lover dere en knall bra Mini-Abloom i bydel Stovner

Vi lover dere en knall bra Mini-Abloom i bydel Stovner

Årets tema for våre arrangementer, Universell Utforming (UU) handler om at barn - spesielt de med nedsatt funksjonsevne - skal bli hørt når vi snakker om temaet, noe vi har som mål gjennom Mini-Abloom og Abloom Film Festival 2018.